Welcome to VATSIM Scandinavia – Swedish

Translations:
       

Välkommen till VATSIM Scandinavia, ditt VACC för Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige på VATSIM. På dessa sidor hittar du information hur du kan bli flygledare eller pilot inom VATSIM Scandinavia och du kommer att hitta all information du behöver för att flygleda eller flyga inom vårt luftrum.

VATSIM Scandinavia är en del av VATSIM Europa Division, som tillsammans med VATSIM UK och VATSIM Russia utgör VATSIM Europe Region. Alla dessa är en del av det globala VATSIM-nätverket som ger flygledningsservice över internet helt gratis för piloter som är anslutna till nätverket via sina flygsimulatorer.

Våra websajt är i huvudsak skriven på engelska, men tveka inte utan fråga oss på vilket språk som helst.
Välkommen till Vatsim Scandinavia och njut av din vistelse i vårt luftrum.

Hur du blir medlem
Tack för att du vill bli medlem i VATSIM Scandinavia. Vi är alltid intresserade av nya piloter och flygledare; det spelar ingen roll om det är i Skandinavien, Europa eller från någon annan plats i världen.

För att bli medlem i VATSIM Scandinavia, måste du först konfigurera dit VATSIM-konto korekt. Om du inte redan är medlem i VATSIM (världsomspännande organisationen), vänligen besök deras websajt genom att klicka här.

För att granska dit eget VATSIM konto, klicka här. Fyll i ditt ID i den översta rutan och klicka på Lookup. Om din Region/Division är konfigurerad: ” Europe – Europe (except UK) – Scandinavia vACC/vARTCC”, då är allt perfekt. Då är du medlem av VATSIM Scandinavia och du kan begära flygledningsutbildning. Vänligen ta kontakt med Training Director eller landets FIR Director på vår kontaktsida.

Om dit konto inte är konfigurerat korrekt, vänligen besök VATSIM Division Deployment, genom att trycka här. Följ instruktionerna som finns på sidan för att sätta upp din profil för Scandinavia vACC/vARTCC. Om du får ett meddelande att du redan är ansluten till en Division och du behöver kontakta Division Director, vänligen sänd e-post till VATEUD Membership Director member@vateud.net ; du måste använda det e-post konto som du använde då du registrerade dig till VATSIM. Där nämner du att du vill bli medlem i VATSIM Scandinavia. Membership Director kommer sen att hjälpa dig att byta din Division och vACC till Scandinavia.

Community och kontaktinformation
Förutom att flyga och flygleda inom nätverket, kan du involvera dig i vår community på många olika sätt. Vi rekommenderar starkt alla våra medlemmar att ansluta till våra forum och ansluta till vårt kommunikationsprogram, TeamSpeak.

Gå till forum
Gå till TeamSpeak Information
Gå till kontaktuppgifter

Information för piloter
På följande sidor hittar du som pilot viktig information för att flyga på VATSIM:
Gå till Kartor
Gå till Flygplatsinformation
DO’s and DON’T’s – en snabbguide för hur man som pilot beter sig på VATSIM

Information för flygledare
På följande sidor finns filer och procedurer för flygledare:
Gå till procedurer
Gå till nedladdningsfiler